Zamieszczone przez Northeusz
gdzie mamy rdzę w OI
Zwiń
X
-
O1 FL 2001r. Kombi
Klasycznie:
1. Listwa na klapie - zrobione już 3 lata temu.
2. Maska/Natarcie - maska do wymiany, robiona już 2 razy, trzeciego razu nie będzie...
3. Natarcie nad szybą czołową, poprawione, znów do zrobienia.
4. LP błotnik/łączenie z progiem - już raz robione, koniecznie do poprawki przed tą zimą...
5. Listwy czarne między szybami tylne drzwi.
6. Paski mocujące zbiornik paliwa.
Niestandardowe:
1. Lewy próg - otarcie od uszczelki drzwi kierowcy...
2. Otarcia na błotnikach przednich od zderzaka - styl jazdy...
3. Podłużnica pod akumulatorem...
Więcej nie wymieniam, bo się jeszcze okaże, że jeżdżę serem szwajcarskim :diabelski_usmiechO2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
-
Aktualizacja
1) listwa na tylnej klapie - co ciekawe zauważyłem, że rdza jest pod rantem listwy z prawej strony. Z lewej nie. Jest różnica w wyprofilowaniu listwy. Pod całym obrysem listwy lakier jest przytarty
2) na masce w miejscu styku grila z maską - rogi. Wzdłuż linii grila na górze tez lakier jest poprzycierany.
3) robiłem też zaprawkę na przednim - lewym błotniku - na samym rogu przy słupku przednim (tuż obok zamka maski). Na prawym nie.
4) prawa strona, tylna szyba w drzwiach - czarna listewka dzieląca szybę od tylnej szybki - robi się mały purchelek na dole.
5) chyba idzie ruda na masce - boczny spaw, góra maski przy zawiasie, przy błotniku (jutro mam oblukać i "zaprawić")pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Witam, podlacze sie do tematu. Dzisiaj zakupilem:
http://allegro.pl/show_item.php?item=4683638317 jak ktos szuka oryginalnych chlapaczy to jeszcze pare sztuk maja. Dzisiaj zajrzalem za oslone nadkola i zobaczylem nieciekawy widok, tzn. bloto, ktore bede musial usunac przed montazem chlapaczy. Jak to jest z tym montazem chlapaczy, ma moze ktos jakies zdjecia z montazu u moglby je umiescic?pekool
Komentarz
-
-
pekool,O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Komentarz
-
-
pekool, słabo szukałeś :P
Montaż analogiczny jak tutaj:
A z innego zaprzyjaźnionego forum info jest takie:Chlapacz jest mocowany dwoma plastikowymi zapinkami i wkrętem do nadkola.
(a w adresie zamiast "superb" ma być "skoda" - taki standardowy psotnik naszego forum) :diabelski_usmiech
Koniec OT z mojej strony :wink:O2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Komentarz
-
-
Jak sprzedawałem swoją też nie miała rdzy.
Ale w czasie gwarancji (kombi 2004) - standard okolice listwy klapy bagażnika nad rejestracją - zrobili na gwarancji.
Poza tym brak oznak korozji do dnia sprzedaży (auto miałem 7 lat - 190 kkm przejechane) - nie było garażowane.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
toomasz, może być słabo, ale zawsze warto spróbowaćO2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Komentarz
-
Komentarz